Om forfatteren og LADEGAARD Systemet

Grunnleggeren av LADEGAARD A/S og forfatteren av Nøkkelen til det gode salg, Jens Ladegaard, har selv en lang karriere bak seg i finanssektoren, som salgsdirektør og visedirektør i Jyske Bank og direktør i Realkredit Danmark. Jens Ladegaard er dessuten forfatter av fire bestselgere innen salg og ledelse.

Jens Ladegaard har alltid sagt: - Hvis du ikke er i stadig utvikling, vil du snart være under avvikling. Og: Hvis ikke vi hadde vært der - ville noen så ha savnet oss? Med andre ord: Hvordan gjør vi en forskjell i forhold til konkurrentene?

Derfor har innovasjon og utvikling av nye produkter alltid vært viktige stikkord for LADEGAARD A/S siden Jens Ladegaard grunnla firmaet i 1993. Han hadde lenge vært klar over at læring og utvikling er en prosess, og at det ikke er optimalt med trening som bare er en årlig event. Derfor tok det ikke mange år før firmaet begynte å lage Blended Learning-løsninger for næringslivet.

Med en kombinasjon av forskjellige pedagogiske metoder og alltid tilgjengelig læringsmateriale for å oppnå best mulig læring, oppnådde man svært gode resultater med LADEGAARD Systemet allerede fra starten av.

I 2004 ble den første LADEGAARD-utviklingspakken Nøkkelen til det gode salg utgitt på dansk. Den ble en stor suksess og brukes i dag av mange tusen selgere i flere land. Senere har det kommet to danske suksesser til, Nøkkelen til god ledelse i 2007 og Nøkkelen til god service i 2009.

Den kostnadseffektive måten å trene på er en viktig årsak til at LADEGAARDs utviklingspakker har oppnådd internasjonal suksess. Les mer om de internasjonale utviklingspakkene her.

 

Med LADEGAARD Systemet sikrer du at læring blir en fortløpende prosess med varige resultater, i motsetning til tradisjonelle kurs hvor læringskurven faller raskt etter at kurset er avsluttet:


Print
Virumvej 64 | DK-2830 Virum | Tlf. 35 38 01 01 | info@ladegaard.as | Vilkår for bruk av detgodesalg.no