Anmeldelse i "Selgeren 0411", side 13.

Blended learning

Utviklingspakken «Nøkkelen til det gode salg» fra Ladegaard A/S kombinerer kurs, coaching, e-learning og bokfordypelse

Av Casper Larsen, Salgschief, Ebisu Networks

Dette er salgets ABC fra A-Å. Og jeg tror at alle som ikke er utdannede selgere kan få glede av denne utviklingspakken. Jeg har som mange andre en lang utdanning, og i min jobb bruker jeg den hver dag. Men alt som jeg gjør rundt et salg, er basert på egne erfaringer og sunn fornuft.

Med «Nøkkelen til det gode salg» fra Ladegaard har jeg fått tilført en rekke gode metoder og teknikker å støtte meg til i mitt daglige salgsarbeid, og det virker utrolig befriende. Jeg har fått mer kunnskap om det jeg gjør, og jeg har fått et lettleselig og veldig praktisk orientert salgsleksikon.

Jens Ladegaard kan flere steder i videoer og lydklipp virke lovlig smart. Han forteller gjerne om seg selv og refererer gjerne til mange situasjoner fra sitt eget liv. Han tar utgangspunkt i hvordan andre gjør feil i hans nærvær. Selv om denne nedlatende og bedrevitende holdningen virker litt anstrengende, kan man allikevel ikke unngå å bli inspirert. Man kan alltid forbedre seg og gjøre tingene en anelse bedre.
Når jeg leser materialet kan jeg ikke unngå å tenke på situasjoner jeg har opplevd. Teknikker og metoder fra «Nøkkelen til det gode salg» kan brukes til å speede opp mine salgsprosesser, systematisere salg og tilgang til nye kunder. Samt forhåpentlig bringe vanskelige kunder over i et stadium hvor de er mindre vanskelige. Det og mye mer.

Sitter du med direkte eller indirekte salg og har behov for å bli inspirert av en ekspert, så anskaff deg «Nøkkelen til det gode salg». Pakken består av en stor, men lettleselig bok, en cd du kan høre i bilen din eller på din bærbare, samt tilgang til www.detgodesalg.no. Her kan du hente videoklipp, lydklipp etc. som er tatt opp på kurser holdt av Jens Ladegaard og co. I tillegg kommer en lang rekke online-tester som gjennomgår mye av det som står i boken, vises i videoklippene eller kan høres i lydklippene.

Det er altså ikke snakk om et tradisjonelt kurs som du skal sette av to-tre dager for å gjennomføre. Kurset kan tas når man har tid og energi til det. Skal du ha glede av kurset, må det utvises disiplin nok til å få gjennomgått en porsjon av materialet hver uke. Utfordringen er å unngå latskap, ettersom du selv er ansvarlig for å få lært noe.
Det er min vurdering at et salgskurs som dette kan gjennomgås ved å avsette 45 minutter om dagen i to til tre uker. Det skal leses, lyttes, se på videoklipp og testes hver uke. Den vedlagte cd-en kan høres i bilen på vei til salgsmøter.

«Nøkkelen til det gode salg» koster 5950 kr. (medlemmer av Danske Sælgere får 1000 kr. i rabatt, red.) er etter min mening passende. Og pengene er vel investert, hvis kurset kjøpes til nybegynnere og personer som ikke tidligere har gjennomgått profesjonelle salgsutdannelser.

Anmelderen, Casper Larsen, er styremedlem i København Avdeling. Han har en utdannelse som bachelor i datalogi/virksomhetsstudier.

Print
Virumvej 64 | DK-2830 Virum | Tlf. 35 38 01 01 | info@ladegaard.as | Vilkår for bruk av detgodesalg.no